Centrul de Informare si Consiliere on-line in cadrul proiectului “Vaccinarea – un drept fundamental la sanatate”

Fundatia Colegiului Medicilor din Bucuresti (FCMB), anunta lansarea Centrului de Informare si Consiliere on-line vaccinare.online, o platforma interactiva on-line care va trata subiectul vaccinarii din perspectiva medicului si a parintelui, in conditii de actualitate, prin implicarea unui colectiv de specialisti de top, a cetatenilor si autoritatilor municipiului Bucuresti.

Aceasta activitate se deruleaza in cadrul proiectului: “Vaccinarea – un drept fundamental la sănătate” realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, in cadrul unui program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Proiectul este coordonat de Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București, în parteneriat cu Societatea Română de Microbiologie și Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie.

Platforma va cuprinde materiale informative de actualitate privind subiectul vaccinarii, epidemiile mondiale si nationale in care sunt implicati agenti patogeni prevenibili prin vaccinare, precum si o sectiune de intrebari si raspunsuri prin care populatia poate fi consiliata in timp real (24- 72 de ore) privind subiectul vaccinarii si nu numai, putand deasemenea sa fie exprimate opinii pe subiect, cu ecou periodic direct catre autoritatile municipiului Bucuresti. Proiectul este sustinut de catre
– Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale din Municipiul Bucuresti si
– Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Presedinte FCMB,
Prof Dr Emanoil Ceausu

Director de proiect
Dr Simin Aysel Florescu