Cum puteți contribui

A. Daca sinteți persoană fizică:

 1. direcționare 2% din impozitul pe venit
 2. donare sumă
 3. donare alte bunuri
 4. implicare în programele noastre

B. Daca reprezentati o firmă:

 1. direcționare 20% din impozitul pe profit
 2. donare bunuri
 3. voluntariat corporatist

A.1. Direcționare 2% din impozitul pe venit

Direcționati 2% din impozitul pe venit, prin semnarea declaraţiei fiscale 230 si/sau 200.

Codul fiscal pune la dispoziția contribuabililor persoane fizice mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit plătit de ei, datorat pentru anul 2018, către o entitate non profit (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului), prin completarea formularului 230.

Formularul 230 poate fi descărcat aici. (în cazul în care nu se afișează, click dreapta și “save (link) as”)

Redirecționarea este gratuită – nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completeaza formularul respectiv!

Rezultatul este virarea, în contul Fundației, a unei sume reprezentând pînă la 2% din impozitul anual plătit pentru salariul persoanei respective.

Data limită de depunere a formularului la Administrația Financiară este 30 iunie 2019.

A.2. Donare sumă

Sprijiniți activiţatile Fundaţiei, prin donarea unei sume (donaţie unică sau o suma fixă in mod periodic).

Donațiile se pot face prin virament sau depunere directă, în contul RO84 BACX 0000 0009 4864 6001, deschis la Banca UniCredit Bank, sucursala Carol.

A.3. Donare alte bunuri

Sprijiniți activiţatile Fundaţiei, prin donarea unor bunuri utile proiectelor și programelor Fundaţiei. Pentru mai multe informaţii, luaţi legătura cu reprezentanţii noştrii.

A.4. Implicare în programele noastre

Fiți Voluntar in programele noastre dedicate oamenilor în nevoie, oferindu-le timpul și experienţa dumneavoastră. Pentru a va înscrie în programele de voluntariat, luaţi legătura cu reprezentanţii noştrii.

B.1. Direcționare 20% din impozitul pe profit

Vă invităm sa fiți susținătorul nostru direcționand 20% din impozitul pe profitul datorat statului către Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Codul Fiscal vă permite acest lucru, iar ajutorul dat nu vă costă nimic. Practic, sponsorizarea este suportată de către Stat, fiind scăzută direct din impozitul datorat. Astfel dumneavoastră puteți decide ce vreți să se realizeze cu o parte din banii datorați statului.

Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condițiile legii. Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind Sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

 1. 0.3% din cifra de afaceri;
 2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Ne-ar bucura să fim sprijiniți în această campanie de strângere de fonduri, importantă pentru proiectele noastre. Direcționați 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Fundația CMMB, prin încheierea unui contract de sponsorizare.

Modelul contractului de sponsorizare poate fi descărcat aici.

Sponsorizarea dumneavoastră sau a companiei pe care o reprezentați ne permite să intervenim și să ajutam persoane aflate în dificultate financiară, socială ori cu probleme de sănătate.

Ce trebuie să faceți?

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei și se încheie un contract de sponsorizare cu Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București. Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero. Astfel, într-un mod transparent, fară a face o cheltuială în plus, puteți dirija o parte din bani către Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Pași pentru a direcționa 20% din impozitul pe profit:

 • încheierea contractului de sponsorizare, conform legii, între beneficiar (Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București) și sponsorul persoana juridică;
 • înregistrarea și operarea sponsorizării în contabilitatea sponsorului;
 • calcularea impozitului și scăderea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea făcându-se la sfârșitul anului.

Beneficiile companiei

Implicarea în parteneriate alături de Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București vă poate aduce ca beneficii:

 • diferențierea de concurență și întărirea loiailitatii față de brand, prin asocierea numelui/brand-ului dumneavoastră cu o cauză socială si umanitară;
 • îmbunatațirea reputației în comunitatea medicală, vă asociați imaginea cu o organizație non-guvernamentală a cărei notorietate și credibilitate sunt valorizate de corpul profesional medical;
 • crearea unor oportunități de comunicare și PR, deoarece acțiunile de implicare socială pentru persoane aflate in dificultate se bucură de vizibilitate în mass-media și de deschidere din partea liderilor opiniei publice.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați reprezentantul nostru Prof. Dr. Emanoil Ceaușu.

B.2. Donare bunuri

Sprijiniți activiţatile Fundaţiei, prin donarea unor bunuri utile proiectelor și programelor Fundaţiei. Pentru mai multe informaţii, luaţi legătura cu reprezentanţii noştrii.

B.3. Voluntariat corporatist

Proiecte de voluntariat corporatist, în sprijinul programelor noastre dedicate comunității.

Fiți Partener al unui proiect de responsabilitate socială în domeniul social sau educaţie medicală, și susţineţi integral sau parţial derularea acestuia. Rezultatele şi impactul social vi se datorează! Luaţi legătura cu reprezentanţii noştrii.

Fiți Sponsor al evenimentelor noastre de atragere de fonduri, pentru ca impreună să dezvoltăm programele comunitare și să iniţiem altele noi. Oamenii vor şti că ne-aţi fost alături.8