Spitalul de copii Grigore Alexandrescu expozitie out-door de fotografie pe teme medicale

Vernisaj expozitie de Fotografie “O clipa din viata noastra” la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”

“O clipa din viata noastra” este un proiect initiat de Fundatia Colegiului Medicilor din Bucuresti, si finantat de ARCUB. Proiectul face parte din Programul cultural “Esti Bucuresti” 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primariei Municipiului Bucuresti). Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, Spitalul Clinic Coltea, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia si se desfasoara simultan, in luna septembrie 2015, in perimetrul celor 4 spitale. Fotografiile sunt realizate de fotograful Mihai Andrei.

Vernisajul de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, va beneficia de prezenta Acad. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, manager al institutiei. Infiintat din 1886, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este primul si cel mai vechi spital de copii din Bucuresti si din tara. În spital funcționează 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate.

Gazduind prima expozitie de fotografie in aer liber din istoria sa, dar si prima expozitie de acest fel realizata de spitalele din Romania, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” deschide o fereastra din interior catre exterior, pentru publicul capitalei, aratand acestuia cateva imagini inspirate din activitatea medicala derulata in acest spital. Imaginile prezentate, intr-o viziune artistica, sunt reflectarea cotidianului care intr-un astfel de spital, este adesea marcat de evenimente cu un mare impact emotional.

Aceste imagini contin si un mesaj profun adresat parintilor responsabili si educatorilor: “Neglijenta si lipsa de supraveghere a copiilor, provoaca in randul acestora mai multe raniri si decese decat bolile”.

Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a fost beneficiarul unor investitii importante, datorita in primul rand preocuparilor si eforturilor conducerii sale. Grija personalului medical pentru micii pacienti, pentru a le reda acestora starea de sanatate, pentru a le crea in acest spital o atmosfera cat mai linistitoare dar si pentru a le reda increderea si optimismul sunt doar cateva din impresiile pe care le traim vizitand sectiile si facilitatile acestui spital.

Priceperea acestui personal medical care detine inaltele calificari, dar si o serie de dotari cu aparatura medicala de ultima generatie, au adusSpitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” o recunoastere nationala si internationala, numai in acest an spitalului fiindu-i decernate titlurile de: “Best Regional Hospitals & Manager of the year”, in aprilie 2015 la Oxford și “The Platinum Technology Award for Quality & Best Trade Name”, 2015, la Roma.

Cele 20 de fotografii expuse in aer liber, pe gardul Spitalului “Grigore Alexandrescu” din zona B-dului Iancu de Hunedoara, sunt disponibile publicului in toata luna septembrie.